2011-10-07
Dostęp do wpisu:
Publiczny
| PRZEPIS NA WEEKEND:-)) (czytano: 729 razy) (POPRAW WPIS , ZMIEŃ ZDJĘCIE , USUŃ ZDJĘCIE)

W dzisiejszej poczcie czekał na mnie bardzo ciekawy przepis, który przesłała mi jedna sympatyczna koleżanka.
Przepis nie jest trudny w realizacji chociaż ma jedną wadę – produkty nie są takie tanie. Przepis pobudza też wyobraźnię kucharza, można więc śmiało tworzyć różne „wariacje” na ten temat a potem zapraszać przyjaciół i znajomych na wspaniałą potrawę:-)
Oczywiście zaznaczam, że przepis jest tylko dla tych, którzy lubią dobrą kuchnię. Teraz już przepis:
„Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej
szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego
kurczaka zalewamy szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego, dodając
100 ml. ginu, 100 ml. koniaku, 200 ml. smirnoffa, 50 ml. białego rumu i
obowiązkowo 150 ml. tequili wink. Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce
cieplnej.
Kurczaka wychrzaniamy, bo jest zbędny.
Natomiast ..... sos. Sos jest .... paluszki lizać !:-)))
PS. Kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos wychleje !!!”
Miłego spożywania:-))))
Blog moga komentować tylko Przyjaciele autora tdrapella (2011-10-07,12:06): hehehe :) Ale lepiej zrobić to samo z indykiem! Będzie trzeba zrobić więcej sosu by go zalać ;)
tdrapella (2011-10-07,12:34): No ale i lepsza wyżerka ;) Marysieńka (2011-10-07,14:16): A ja mam gęś...chyba się nada co??? Aaaa smacznego:)) miriano (2011-10-09,18:10): Staje się to co raz bardziej powszechne , są inne przyjemniejsze rozrywki . A czy ten sosik smaku nie zmieni po co paprać lepiej bez zagrychy wypić .
|