2014-10-30
Dostęp do wpisu:
Publiczny
| TRENING jako¶ tak dzisiaj NIE BYŁ mi pisany (czytano: 2947 razy)
PATRZ TAKŻE LINK: http://kobietynamedal.pl/blog?ID=732
Zaspałam! Obudziło mnie dopiero co¶ mokrego na moim policzku. Kudłata przyjaciółka tr±cała mnie mokrym nosem daj±c sygnał, że już najwyższy czas opu¶cić cieplutkie łóżeczko.
Wstałam. Naci±gnęłam kurtkę na piżamę i grzecznie dałam się wyprowadzić na poranny spacerek. My¶l, o tym jak jestem ubrana, a raczej jak ubrana nie jestem, rozbawiła mnie, bo poczułam się jak rasowy Njujorczyk udaj±cy się do najbliższego sklepiku po kawę i bajgla. U¶miechnęłam się.
Trudno nie pobiegam dzisiaj, bo plan dnia nie pozwoli, ale na pocieszenie przygotuję sobie co¶ pysznego do kawy. Może pieczone ¶liwki z jogurtem i pistacjami? Tak, to będzie idealny zamiennik, bo przecież jesień przemawia do nas rubinowymi kolorami :)
• 4 ¶liwki
• 3 łyżki jogurtu greckiego
• gar¶ć orzechów pistacjowych
• odrobina cynamonu
¦liwki kroje na cztery czę¶ci, układam w naczyniu żaroodpornym, delikatnie podlewam wod± (by nie przywarły do dna) i piekę w temperaturze 160 st przez 20 minut. Pistacje obieram z łupinek i prażę na patelni. Układam warstwami w salaterce ¶liwki, pistacje, jogurt. Polewam sokiem powstałym podczas pieczenia. Na koniec szczypta cynamonu i może łyżeczka płynnego miodu. Pycha!
Może jutro też za¶pię? Irena :)
Blog moga komentować wszyscy zalogowani czytelnicyDodaj komentarz do wpisu bigbieg (2014-10-30,09:46): Hmm, napewno pyszne. Pozdrawiam:) maleńka26 (2014-10-30,19:10): zabawne,ja też dzisiaj zaspałam,mój telefon kompletnie padł.Deser mniam.... kobietynamedal (2014-10-30,21:44): bieganie jest fajne, nawet jak człowiek nagrzeszy, to może sobie fajn± pokutę zadać - deser hihi - pyszny był :) jestę biegaczę (2014-10-31,12:44): narobiła¶ mi smaku Irenko i jako¶ cieplej mi się zrobiło. A deserek muszę sobie przygotować jako alibi ;) Przecież życie składa się z malutkich przyjemno¶ci i drobiazgów, bardzo ważnych :)) kobietynamedal (2014-10-31,13:25): dokładnie tak, bo te małe drobiazgi s± podstaw± wielkiej cało¶ci :) smacznego :)
|