Jestes
niezalogowany
ZALOGUJ

 

  WIZYTÓWKA  GALERIA [24]  PRZYJAC. [70]   BLOG   STARTY   KIBIC 
 
Foxik
Pamiętnik internetowy
blaski i cienie życia truchtacza :)

Anna Lis
Urodzony: 1964-06-18
Miejsce zamieszkania: Nysa
77 / 98


2011-04-09

Dostęp do
wpisu:

Publiczny
Zmian ciąg dalszy (czytano: 620 razy)



Ostatnio sprawdziłam swoje IBM i wiecie co? Okazało się, że jestem ... za NISKA!!!!! :)))
Po tak długim okresie bezruchu poprzybywało mnie tu i tam (co widać na zdjęciu w poprzednim wpisie) tylko nie we wzroście :)
Pomyślałam: trzeba coś z tym zrobić! Przecież nie urosnę??! chociaż bardzo bym chciała jeszcze z 10 cm :) Najlepsze byłoby bieganie ale cóż "jak się nie ma co się lubi..." Ponieważ nadal nie mogę ruszać się tak jak bym chciała pozostała mi dieta :( Poczytałam, pośmiałam się, bo nie za bardzo wierzę w ich działanie ale jednak zdecydowałam się na jedną z nich.

Od 23 marca jestem na diecie proteinowej dr Dukana. Po raz pierwszy stosując jakąś dietę nie jestem głodna :) Jak na razie straciłam 3 kg i tendencja spadkowa trwa :)

Prowadzę teraz również "Dziennik Mojego Odchudzania" dla potomności :))) (a może ktoś inny z niego też skorzysta)

23 – marca – 2011 rozpoczęcie diety dr DUKANA proteinowej.
Cel: stracić 10 kg na wadze.

FAZA 1 – faza ataku na tłuszcz – faza uderzeniowa
Produkty dozwolone w trakcie PROTAL I:
1 CHUDE MIĘSA: wołowina (z wyjątkiem antrykotu i rozbratla, ze względu na dużą zawartość tłuszczu), cielęcina (można przygotować kotlety z kością po wcześniejszym usunięciu tłuszczu), konina (z wyjątkiem łaty). Nie wolno natomiast spożywać jagnięciny i wieprzowiny.

2 PODROBY: wątroby: drobiowe, wołowe, cielęce, ozory cielęce lub wołowe (czubek), cynadry.

3 RYBY: wszystkie ryby, niezależnie od tego, czy są to ryby tłuste, chude, białe. Mogą być podawane w dowolnej postaci: surowe, pieczone, wędzone lub gotowane (sardynka, makrela, tuńczyk, łosoś, sola, dorsz, dorada, okoń, merlan, reja, pstrąg, miętus). Można również spożywać ryby w konserwach, ważne jednak, aby były to ryby w sosie własnym, a nie np. oleju.

4 OWOCE MORZA: Skorupiaki i mięczaki takie jak: krewetki, gambasy, kraby, homary, ostrygi.

5 DRÓB: Nie należy spożywać ptaków o płaskich dziobach, czyli kaczek i gęsi. Można za to jeść pozostały drób, jednak należy spożywać go bez skóry (pod skórą znajduje się najwięcej tłuszczu).

6 CHUDE WĘDLINY z zawartością tłuszczu do 4%, czyli prawdziwa chuda szynka, golonka, wędliny z indyka lub wieprzowe, oczywiście chude. Nie należy spożywać wędzonej szynki.

7 JAJA dozwolone są w każdej postaci.

8 CHUDY NABIAŁ odtłuszczone twarożki, serki homogenizowane, jogurty, najlepiej naturalne (choć można spożywać też owocowe, ale należy się ograniczyć do ilości dwóch takich jogurtów dziennie).

9 PŁYNY Dla uzyskania prawidłowego efektu diety, należy spożywać co najmniej 1,5 litra płynów dziennie. Najlepiej, jeśli będzie to nisko mineralizowana woda nie gazowana, jednak kawa, herbata, napoje i herbatki owocowe również są dozwolone.

10 ŚRODKI WSPOMAGAJĄCE do słodzenia kawy czy herbaty można użyć słodziku, do przyprawy potraw octu, tymianku, ziół, pietruszki, cebuli, szczypiorku, czosnku oraz innych przypraw, wspomagających trawienie (musztarda, sól – nie za dużo, cytryna – jako sok z owocu, ogórki korniszony). Przyprawy dodatkowo wpływają na odczucie sytości.

Waga wyjściowa: 23.03.11 – ..... kg
Koniec I fazy: 01.04.11 – .... kg
Co jadłam:
- tatar,
- serek z czosnkiem lub cebulką,
- jajka gotowane na twardo i na miękko,
- jajecznica z szynką,
- pasta z makreli z serkiem ziarnistym,
- szynka z indyka,
- wędzony kurczak,
- kotleciki z tuńczyka,
- gotowany kurczak,
- ryba pieczona w folii
- filet z indyka pieczony w rękawie,
- gotowane wątróbki drobiowe z sosem czosnkowym.

cdn...

Blog moga komentować wszyscy zalogowani czytelnicy

Dodaj komentarz do wpisu


Gulunek (2011-04-09,20:30): Pyszota :) Pozdrawiam Aniu :P
DamianSz (2011-04-10,21:51): Mógłbym stosować ta diete, ale bez tego punktu - 5 DRÓB: Nie należy spożywać ptaków o płaskich dziobach, czyli kaczek i gęsi. Można za to jeść pozostały drób, jednak należy spożywać go bez skóry (pod skórą znajduje się najwięcej tłuszczu). Skórka mniam, kaczki mniam...Powodzenia.







 Ostatnio zalogowani
Admin
07:15
Ryszard N.
07:11
kos 88
06:46
jaro109
06:25
biegacz54
06:20
schlanda
05:26
Piotr Fitek
02:04
BuDeX
00:12
mariuszkurlej1968@gmail.c
23:22
fit_ania
23:21
Świstak
22:54
Robak
22:37
szalas
22:34
staszek63
22:06
uro69
22:01
edgar24
22:00
|    Redakcja     |     Reklama     |     Regulamin     |